Det är inte bara inom inredning, kläder och mode det finns trender. Även inom kost/tränings nischen finns det stora variationer, även om de ofta är mycket långsammare.

Trender inom träning, hälsa och mat

boxning är nya trenden

Just trender är en sådan sak som antingen kan vara lätt att följa eller så är det lite svårare. När det kommer till trender inom träning, hälsa och mat så är det mest kul att testa på det nya för att se efter om det passar ens eget tycke och smak och sedan kanske man inte fortsätter med det. Två av de största träningstrenderna de senaste åren är enligt oss:

  1. Fitnessträning på gym för tjejer
  2. Kampsport och boxning för tjejer

Självklart tycker vi det är jättekul att tjejer ”får” träna annat än balett och ridning. Samhället måste bli mer jämställt och träningsnormen är en viktig del inom detta!

Vi på redaktionen köpte faktiskt en Poor BOB slagdocka häromdagen. Det är en sorts stående boxningssäck som efterliknar en människa. Perfekt träning på rasterna samtidigt som man effektivt övar självförsvar! (BOB står för body opponent bag).

Trender inom inredning, kläder, accessoarer och skor är mer beständigt då vi använder det fler gånger. Träning och trender är en typisk sådan sak där man gärna testar, men ganska ofta inte fastnar. Man har ofta ett bra och väl utarbetat träningsschema som man följer och då finns det inte alltid plats för nyheter, medan en garderob ju är som gjort för att ständigt växa, eller hur?

De senaste årens hälsotrend har slagit riktigt hårt och det är verkligen många som idag äter betydligt bättre än vad det var för ett par år sedan. Detta är naturligtvis endast positivt då det gör att alltfler har bättre hälsa idag.